Obsah košíka:
- 0 ks položiek
- v hodnote EUR
- obsah košíka
- platba
Zákaznícka zóna:
G & J MÚČNA ZMES – CHLIEB
Popis
NOVÁ MÚČNA ZMES ZALOŽENÁ NA NAJNOVŠÍCH KLINICKÝCH ŠTÚDIÁCH O ZDRAVOM-MODERNOM STRAVOVANÍ.
VHODNÉ PRE CELIATIKOV, DIABETIKOV, PRI ONKOLOGICKÝCH A CIVILIZAČNÝCH OCHORENIACH, PRI PRECITLIVELOSTI NA LAKTÓZU, PRI REDUKČNEJ DIÉTE – NÍZKA HODNOTA GI (glykemického indexu)
Múčna zmes neobsahuje glutén-lepok, laktózu, sóju, pridaný cukor, živočíšne ani GMO látky.
CIROK (SORGHUM)
Pochádza z čeľade lipnicovitých. Je pestovaný ako obilnina spracovávaná vo forme múky, ale i na technické a kŕmne účely. Dnešný cirok bol vyšľachtený z divo rastúcich druhov v neolite na Ďalekom východe. Konzumujú sa najmä semená, zaujímavé tým, že sa svojím zložením podobajú kukurici, ale neobsahujú lepok! Obsahuje veľké množstvo železa, horčíka a kália. Prítomnosť E-vitamínu (antioxidant) chráni organizmus pred škodlivými voľnými radikálmi a napomáha správnemu fungovaniu imunitného systému.
SEZAM (SESAMUM INDIVUM)
Semená sezamu pochádzajú z približne metrovej tropickej rastiny z Indie. Podľa hyndskej mytológie – sú Jama bohom požehnané semiačka symbolom večného života. Prvý krát ho po Indií používali v Číne a Japonsku, neskôr sa udomácnil vo všetkých mediteránskych štátoch. Za panovania Ramsesa III. ho pestovali už aj v Egypte, o čom svedčia aj početné hieroglyfy. Vojaci Rýmskej rýše ho spolu s medom konzumovali za účelom zachovania si sily a mužnosti. Hypokrates sa v početných spisoch zmieňuje o liečebnom vplyve sezamových semiačok. Obsahuje 7x viac vápnika, ako kravské mlieko! Okrem vápnika obsahuje vo veľkom množstve horčík, kálium, fosfor, železo, vitamíny A, E, B1 a B2.
Skorocel indický (Psyllium husk)
Je tiež známy pod menom Ispaghula alebo Isabgol. Časti semien rastliny pochádzajúcej z Indie, Bangladéša a Pakistanu. Sú hygroskopické, majú schopnosť poňať veľké množstvo tekutín. Šupky Psyllium-u sú nestráviteľné a sú zdrojom rozpustnej vlákniny. Pomáhajú pri nasledovných príznakoch: zápcha a syndróm dráždivého čreva (IBS). Najnovšie klinické štúdie potvrdili ich pozitívny vplyv pri vysokej hladine cholesterolu a diabete (cukrovke) II. typu.
UTRIČNÉ HODNOTY V 100g MÚČNEJ ZMESY (250g/balenie):
Energetická hodnota | 1.475 kJ/353,4 kcal |
Tuky | 10,49 g |
Sacharidy | 52,70 g |
- z toho cukry | 1,12 g |
- vláknina | 26,60 g |
Bielkoviny | 25,39 g |
EŠTE NIKDY NEBOLA PRÍPRAVA 1 BOCHNÍKA CHLEBA TAKÁ JEDNODUCHÁ: cca. 70-80 dkg v závislosti od množstva pridaných semiačok:
- 3 stredne veľké vajíčka vyšlaháme do peny a pridáme obsah celého sáčku múčnej zmesy. Prilejeme 3 dl 80 oC teplej vody a dôkladne premiešame, až kým masa nezačne tuhnúť. Do cesta môžeme podľa chuti pridať tekvicové, slnečnicové, ľanové alebo iné semiačka.
*Mokrou rukou vytvarujeme bochník a položíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo zmes vložíme do silikovej formy na chlieb (srnčí chrbát). Z cesta môžeme tiež piecť bagety, alebo žemličky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. V teplovzdušnej rúre pečieme pri 175oC po dobu 55-60 minút. Ak nemáme teplovzdušnú rúru, dobu pečenia predĺžime o 10 minút.
*Cesto bude trochu redšie-vláčnejšie, ako normálne chlebové. Pečením nadobudne pôvodný tvar chleba.
Balenie
- 250 g/balenie
Zloženie
- Sezámová múka, ciroková múka, Psyllium husk – skorocel indický, jodizovaná morská soľ, bezfosfátový prášok do pečiva
Huby
Výživové doplnky s obsahom výťažkov z húb
- PD-MIX
- PODKOVIČNÍK MIX
- VETPOD
- GASTRO MIX
- VITAL MIX
- VITAL MIX JUNIOR
- KRIAKOVÝ HRÍB
- HADOVČIAR
- KVAPĽOVÝ HRÍB
- MOTÝLNIKOVÁ TRÁVA