Kérdése van? Tegye fel!

Hírek

Rákos sejtek növekedését segítik a cukrozott üdítők

Rákos sejtek növekedését segítik a cukrozott üdítők
2010. november 08.

„Rákos sejtek növekedését segítik a cukrozott üdítők, állítja egy tanulmány, amely azt is megállapítja, hogy az eredeti (hozzáadott cukor nélkül) gyümölcslé fogyasztása esetén sokkal kisebb a halálos hasnyálmirigyrák előfordulásának a kockázata."

"Az üdítők nagy cukortartalma növelheti a szervezetben az inzulinszintet, ami a kutatók szerint hozzájárul a hasnyálmirigyben a rákos sejtek növekedéséhez. A cukor lebontásában segédkező inzulint a hasnyálmirigy állítja elő. Mark Pereira, a Minnesotai Egyetem munkatársa, a Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című szaklapban számolt be a kutatás eredményeiről.

A tanulmány elkészítéséhez 60 524 önkéntes szingapúri lakos egészségét követték nyomon 14 éven át. Az eltelt idő alatt 140 önkéntesnél alakult ki hasnyálmirigyrák. Megállapították, hogy azoknál, akik két vagy több cukrozott üdítőt ittak hetente, 87 százalékkal nagyobb volt a hasnyálmirigyrák kockázata.

Susan Mayne, a Yale Egyetem rákkutatója szerint óvatosan kell kezelni a kutatómunka eredményeit, és további vizsgálatokra van szükség."

Forrás: MTI

 

Ez is azt bizonyítja, hogy a rák elleni harc nem egyszerű és folyamatos erőfeszítéseket igényel, hiszen bonyolult és sokrétű betegségről beszélünk. A már meglévő betegség ellen nehezebb felvenni a harcot, ezért is igen fontos a megelőzés. Szerepét nem lehet eltúlozni, fel kell használnunk minden eredményt a küzdelemben. A természetben fellelhetők olyan gyógynövények, amelyek nem csak az egészséges zsír- és koleszterinszint kialakulását támogatják, hanem az inzulinhoz hasonlóan elősegítik a cukor energiává alakulását, ezzel csökkentve a szervezet inzulin szintjét. A fenti tanulmány szerint magas inzulin szint nem csak magas vérnyomást, hanem a rákbetegségek kialakulását is előmozdíthatja. Így ezek a gyógynövények nem csak a cukorbetegek számára lehetnek hasznosak (pl. súlyos cukorbetegeknél az adagolandó inzulin mennyiségét csökkenthetik jelentősen) hanem a túlsúlyos, illetve anyagcserezavar betegségben szenvedőknél is hasznosak lehetnek. A gyógygombák közül a Bokrosgombát régóta használják a testsúlycsökkentő életmód eredményességének növelésére. A jótékony speciális gomba alapú polysaccharidákról (mint például Bokrosgomba és Patkónyelv: a Patkónyelv MIX mindkét gombát tartalmazza) klinikai esettanulmányokban kimutatták, hogy azok mellékhatások nélkül növelhetik a szervezet inzulinérzékenységet, így csökkentve a vér inzulintszintjét.
Ehhez kapcsolódik, amit a szakemberek már évek óta hangsúlyoznak: a táplálkozás és az életmód fontossága. Zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étrend és testmozgás.

vissza a hírek oldalra

Gyógygomba kivonatok

Aries termékek

Flavonoidok