Kérdése van? Tegye fel!

Hírek

Esetleírások: 2. számú esettanulmány

Esetleírások: 2. számú esettanulmány
2011. január 13.

A Podkovičník MIX kapszulával végzett klinikai kísérletben résztvevők közül két páciens eredményeit emeltünk ki.

Egy 65 éves női betegről van szó, aki 2. típusú cukorbetegségben szenved és magas a vérnyomása. A pácienst szív- és érrendszeri megbetegedéssel kezelik, melyhez szívritmuszavar társul. Szintén jelen van nála a pozitív családi anamnézis mind a daganatos, mint a szív-érrendszeri megbetegedéseket illetően (mindkét lánytestvére melldaganat következtében hunyt el, édesanyja pedig szívinfarktusban). Deréktájéki csigolyáinak degeneratív elváltozásának következtében mankók segítségével jár. Aktív mozgásában nagy túlsúlya is akadályozza (testsúlya 130 kg, BMI 47,75 kg/m2).
Rosszindulatú méhdaganat gyanúja miatt a nőgyógyászok 2005.11.09-én eltávolították méhét, miközben kettős daganat meglétét állapították meg. Így a páciens méhének rosszindulatú daganatos elváltozásának tényét megerősítették. Véletlenül észrevették a bal petefészek rosszindulatú daganatos megbetegedését is, mely áttéttel rendelkezett a medence, has és mellkas nyirokcsomóira, melyek kezelésére 2006/02 és 2008/09 közötti időszakban (30 hónapon keresztül) kemoterápiás kúrákon vett részt, melyek során ismételten rövid időszakokra az ún. teljes remisszió állapotába került, mikoris az ellenőrző vizsgálatokon a páciensnél nem mutattunk ki daganatos megbetegedésnek semmi jelét. 2008 nyarán a daganatos megbetegedés visszatérésének további epizódjaként (a mellkas, has és medence nyirokcsomóinak tekintetében) újabb kemoterápiás cikluson való részvételt írtunk elő számára, azonban a beteg ebbe már nem egyezett bele. Vérében a CA 125 specifikus onkomarker koncentrációja mely a szervezetben található daganatos megbetegedés vérben kimutatható igen érzékeny mutatója - 800-1200 U/ml között mozgott. 2009.02.23-án a Feketepata gomba MIX klinikai vizsgálatába soroltuk be.
A 13 hetes megfigyelés során 3 figyelemreméltó momentumot tapasztalhattunk a páciens klinikai állapotát és paraklinikai mutatóit illetően. Az első a beteg napi életminőségének jelentős javulása volt: a depresszióra hajlamos, sírós nőből jó kedélyű, pszichikailag kiegyensúlyozott személy vált. A betegnek a testsúlyát hordozó ízületein és háta alsó részén tapasztalt fájdalma mérséklődött. Javult a napi széklet frekvenciája is. 2009.07.09-én - a véletlenszerűen kiválasztott csoportok felfedését követően azt tudtuk meg, hogy a páciens a PdMIX(Feketepata gomba MIX-et) használta. A megfigyelés során nem tapasztaltunk súlynövekedést (a vizsgálatot 130 kg-os testsúllyal zárta).
A második kiemelkedő momentum a klinikai vizsgálat időszakának kiértékelésekor történt, mégpedig a teljes koleszterin- és triglicerid-szint értékeinek erőteljes csökkenése; a beteg nem szedett semmilyen gyógyszert, mellyel a lipidek károsodását kezelték volna.
A vérben található homocisztein kezdeti koncentrációja (ez az a paraméter, amely igen nagy pontossággal mutatja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát; amennyiben magas, a kockázat nagyobb) 31,50 umol/l volt, a kilépő érték 17,19 umol/l-t tett ki (a normális érték 5-17 umol/l között van).
A beteg belső környezete kezdetben nagyon alkalikus (lúgos) volt, azonban a szomatográfos ellenőrző vizsgálatokon (EIS) már a szövetek szintjén is fokozatos javulást tapasztaltunk sav-bázis egyensúlya egészen normalizálódott (5. sz. kép)! A szöveti alkalózis mértéke közvetlenül összefügg a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulási kockázatának mértékével; ami azt jelenti, hogy amennyiben a pH a sejtközi állomány szintjén normalizálódik, úgy közvetetten ez a kockázat is csökken.

 

 

A harmadik momentum a CA 125 onkomarker értékeinek dinamikája volt a klinikai megfigyelés alatt. Azt állapítottuk meg, hogy azon időszak alatt, amíg a PdMIX (Feketepata gomba MIX-et) használta a páciens, a CA 125 onkomarker értéke mintegy 20%-kal csökkenő tendenciát mutatott. Négy héttel a PdMIX (Feketepata gomba MIX) aktív használatának hivatalos befejezését követően a mutató értéke 24%-kal magasabb volt, mint a kezdeti érték a klinikai megfigyelésbe történő besoroláskor, valamint 45%-kal volt magasabb, mint a CA 125 legalacsonyabb értéke, melyet az aktív használat ideje alatt jegyeztünk fel!

 

vissza a hírek oldalra

Gyógygomba kivonatok

Aries termékek

Flavonoidok