Kérdése van? Tegye fel!

Hírek

Esetleírások: 1. számú esettanulmány

Esetleírások: 1. számú esettanulmány
2010. december 21.

A Podkovičník MIX kapszulával végzett klinikai kísérletben résztvevők közül két páciens eredményeit emeltünk ki.

Egy 58 éves páciensről van szó foglalkozása író-újságíró -, aki erős dohányos és rendszeresen fogyaszt alkoholtartalmú italokat. Pozitív anamnézissel rendelkezik az onkológiai megbetegedésekkel kapcsolatosan (édesanyja gyomorrákban halt meg). 1997-től szív- és érrendszeri megbetegedéssel kezelik, melyhez szívritmuszavar társult, egyéb komoly betegsége nincs korábbról.

2007 júniusában bal oldali nyaki duzzanatának kezelésére antibiotikumot szedett. Ugyanabban a hónapban rosszindulatú garatrákot állapítottak meg nála, amely áttéttel rendelkezett a nyaki nyirokcsomókon. 2007/09-től 2008/05-ig (8 hónapon keresztül) a fent említett onkológiai központban kezelték őt kemoterápiával és radioterápiával. A hatékonyság kiértékelés után megállapításra került, hogy a nyakon található maradék daganat közvetlen kapcsolatban van a fő nyaki ütőérrel, ezért műtéti úton történő eltávolítása nem lehetséges. Így elküldték őt onkológiai intézetünkbe, hogy folytassuk további onkológiai kezelését. A 2008/07-09 közötti időszakban további 4 ciklusnyi kemoterápiás és ún. molekuláris célkezelésben részesült nálunk. Az ellenőrző-megjelenítő vizsgálatok során (CT, illetve a fej és a nyak mágneses rezonancia vizsgálata) bebizonyosodott a maradék daganatos megbetegedés stabilizációja. Szándékunkban állt folytatni az eredetileg megkezdett gyógymódot, azonban a páciens ezt a lehetőséget elutasította és úgy határozott, hogy ezt a hagyományos onkológiai kezelést tovább nem folytatja. 2008/12-től 2009/03-ig rendelőközpontunkban minden hónapban egyszeri megfigyelésen vett részt, ám specifikus onkológiai kezelést nem kapott. 2009. március 2-án a PdMIX (Feketepata gomba MIX) klinikai vizsgálatába soroltuk be.

 5.grafikon a beteg SCCA
onkomarkerének normalizálódása


13 hetes megfigyelés során javult a napi életminősége. Nyelési nehézségei mérséklődtek, étvágya megnőtt és étkezés szokásai is újra rendszereződtek. A szomatográfiai (EIS) vizsgálat alapján elmondható volt, hogy a páciens szervezete kezdetben igen erőteljesen savas kémhatású volt, a szövetek sejtközi állományai mély krónikus gyulladást mutattak ki, már a degeneráció szintjén voltak, azonban a rendszeres ellenőrzéseken a klinikai megfigyelés során jelentős javulást tapasztaltunk nála ezen a szinten is (a sav-bázis egyensúly lassan normalizálódott, a krónikus gyulladás jelentősen visszaesett, néhány kivétellel bizonyos helyeken) (5.grafikon). A 8. héttől kezdődően az SCCA onkomarker normalizációját figyelhettük meg, amely a vérből kimutatható daganatos megbetegedések közvetett mutatója.

2009.07.09-én a véletlenszerűen kiválasztott csoportok felfedését követően azt tudtuk meg, hogy a páciens a PdMIX (Feketepata gomba MIX-et) használta. 2009.07.10-én a nyak ellenőrző mágneses rezonancia vizsgálata után a röntgenorvos nem jegyzett fel semmilyen daganatos elváltozást sem a garat környékén, sem pedig a fő nyaki ütőerek körül. A páciensnél a megbetegedés teljes remisszióját állapítom meg.

EIS 03/2009 EIS 04/2009 EIS 04/2009
1. sz. esettanulmány Az EIS szkeenk változásai a vizsgálat során.

 

vissza a hírek oldalra

Gyógygomba kivonatok

Aries termékek

Flavonoidok